Tandarts- en oogarts uitrusting voor Dom Zdravlje – maart 2016 
Follow us on Facebook
Tandarts- en oogarts uitrusting voor Dom Zdravlje – maart 2016.
Vorig jaar in 2015 hebben we een bezoek gebracht aan de Dom Zdravlje in Travnik. Dit is het plaatselijk gezondheidscentrum. Er is een eerste hulp afdeling, een pediatrische afdeling, chiropractici, er kunnen röntgen- en MRI onderzoeken worden gedaan, er zijn tandartsen en een oogarts, een huisartsen praktijk en er is een afdeling voor psychiatrische rehabilitatie.
Gedurende de rondleiding door de directeur, kwam het gesprek op het vervangen van een defecte tandartsstoel.

Op transport!
Via Dental Health International Nederland (DHIN) kwamen we op het spoor van een praktijkinrichting in Stadskanaal. Alle apparatuur is op transport gegaan naar DHIN, waar alles voor ons is nagekeken en waar nodig gerepareerd.
Van een ziekenhuis hebben we een nog in prima staat verkerende oogarts unit gedoneerd gekregen.
Alles is op drie pallets geplaatst en we hebben nog een aantal dozen met monstertubetjes tandpasta, monsterflesjes zeep en champoo, en de nodige kleding erbij gedaan.
Vele documenten moesten worden ingevuld, ondertekend en gestempeld, en toen kon Transportbedrijf Ben Becker uit Soest alles veilig naar de Kroatisch-Bosnische grens vervoeren.

De goederen hebben daar helaas een oponthoud van ongeveer een week gehad omdat de papieren niet helemaal in orde bleken te zijn. Na diverse mail en het aangetekend opsturen van de bijgewerkte documenten, konden de mensen van Dom Zdravlje afgelopen vrijdag, met een vrachtwagentje van de plaatselijke supermarkt, de apparatuur ophalen bij de grens.
De komende weken zal alles geïnstalleerd worden. We gaan deze zomer kijken hoe het geworden is!
Juli 2016
De gehele installatie was op meerdere pallets geplaatst. Er moet voldaan worden aan standaard afmetingen. 
‌Toen de pallets bij de Dom Zdravlje was gearriveerd werd alles met een heftruck gelost en naar boven gebracht.
‌ Helaas bleken er een paar onderdelen niet volledig te zijn. De apparatuur kon nog niet geinstalleerd worden en geld om de onderdelen zelf aan te schaffen was

Gelukkig konden wij, eenmaal terug in Nederland, wel aan de onderdelen komen. De mannen van Stichting Veteranan Actief hebben in september het materiaal voor ons meegenomen en afgeleverd. Ze hadden ook nog ruimte voor een zak met knuffels!

‌We zijn in 2017 weer langs geweest en de apparatuur was volop in bedrijf. Het is een prachtige behandelkamer geworden en er zijn al weer honderden behandelingen uitgevoerd!

‌Ook dit project hebben we door financiele donaties kunnen realiseren!‌
.
.
.
.
Contact
‌Voor geïnteresseerde bedrijven en verenigingen verzorgen wij graag een presentatie. Voor meer informatie over ons, of voor het bespreken van een presentatie, kunt u een mail sturen, kunt u bellen, of u laat een bericht achter op de contact pagina.


Voor alle informatie:
info@bosnische-toekomst.nl
‌Tel: +31 (0)638 4141 02

Stichting Bosnische Toekomst
RABO bank:
IBAN: NL59 RABO 0127 1495 03
tnv: Stichting Bosnische Toekomst
Anna Paulowna.‌
Omdat de Bosnische Toekomst ANBI gecertificeerd is, zijn eventuele giften onder voorwaarden aftrekbaar van de belasting.
‌RSIN: 815706935